När:
2017-03-20 kl. 19:00 – 21:00
2017-03-20T19:00:00+01:00
2017-03-20T21:00:00+01:00
Var:
Göteborgs naturhistoriska museum
Museivägen 10
413 11 Göteborg
Sverige

Måndag 20 mars kl. 19.00
Insekter på matsedeln

Utmaningen med att mätta en växande befolkning på ett hållbart sätt blir större och större. Är insekter en del av lösningen? Ellen Gellerbrant och Emma Aspholmer, utbildade kostvetare och grundare av Hakuna Mat, berättar om detta i kväll. Sedan 2013 har Hakuna Mat arbetat med försäljning, matlagning och produktutveckling av ätbara insekter. Företaget driver idag frågan om att få insekter klassat som livsmedel och har som vision att ta ätbara insekter in i det svenska köket. Men vad krävs för att insekter ska bli ett accepterat livsmedel och hur tillagar man dem?
Kvällen avslutas med eftersits.