När:
2021-04-26 kl. 18:30 Europe/Stockholm Tidszon
2021-04-26T18:30:00+02:00
2021-04-26T18:45:00+02:00
Var:
Träff via Zoom
Pris:
Gratis
Kontakt:
Lena Wistrand
016-15 93 23

Från få till tiotusentals rapporter, från en handfull till hundratals aktiva sländeskådare på bara några år: trollsländor har blivit den nya flugan!

Under den här digitala föreläsningen berättar Magnus Billqvist, ordförande i Trollsländeföreningen och författaren till bland annat boken Nordens trollsländor, om varför trollsländorna fascinerar allt fler och ger oss en introduktion till dessa bevingade juvelers liv och leverne. Frågor som när och var man kan se dem, hur man skiljer på olika arter och hur länge de lever får sina svar.

Du måste anmäla dig till föreläsningen för att få tillgång till zoomlänken. Anmäl dig antingen direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Föreläsningen följs upp med en trollsländeexkursion söndagen den 9 maj tillsammans med trollsländeexperten Jonas Myrenås. Här kan du läsa mer om exkursionen.

Efter exkursionen kan de som är intresserade starta en kamratcirkel utifrån studieplanen Trollsländor i Norden.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.