Staion Linné i Ölands Skogsby är något av en entomologisk hot-spot i Sverige.

Stationen där Dave Karlsson arbetar som chef är en forskningsstation som drivs av en förening och stiftelse där forskare från hela världen samlas för att studera den öländska naturen. Stationen är en vidareutveckling av Uppsala universitets ekologiska forskningsstation som upprättades 1963.

Barometern och Sveriges radios motivering lyder: ”Årets ölänning är en modern Linné. Med banbrytande insektsforskning i internationell toppklass och ett brett pedagogiskt anslag har Dave Karlsson som inspirerande ledare bidragit till att mötesplatsen Station Linné och Öland fått världsrykte. Dave Karlsson är en passionerad ambassadör för naturvetenskapen och de öländska natur- och kulturvärdena.”

– Den var väldigt smickrande, väldigt fina ord. Att bli omnämnd i samma mening som Carl von Linné är fantastiskt. Det är ju i hans gärning som jag så att säga fortsätter att verka, säger Dave Karlsson.

Utmärkelsen delas ut tillsammans med Sollidenpriset i samband med en ceremoni på Sollidens slott den 18 juli. Prisutdelare är kung Carl XVI Gustaf.

Läs mer om Station Linné på deras hemsida.

Lyssna på ett inslag med Dave på sr.se.

Share →

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.