Kajsa Mellbrand får årets naturvårdspris

SEF:s Kajsa Mellbrand får ArtDatabankens naturvårdspris 2017!

Priset delades ut vid årets Fauna- & Florakonferens i Uppsala med motiveringen: 

”För ett imponerande, öppet och välkomnande nätverksbyggande och spridande av spindelkunskap. Genom entusiasm, genuint intresse och värme lockar Kajsa Mellbrand såväl nyfikna, artkunniga som spindelfobiker att lära sig mer om spindlarnas fantastiska liv, beteenden och artrikedom. Genom ”Spindelnätet” och sitt inkluderande sätt har hon starkt bidragit till att locka nya grupper av småkrypsentusiaster. Kajsa berättar outtröttligt allt om spindlar och dess leverne och får nyfikenheten att växa till en större kunskap och respekt för vår natur.”

Kajsa Mellbrand är biolog från Skåne. Hon jobbar just nu på länsstyrelsen på Gotland med bevarandeplaner och fältinventeringar för Natura 2000. Just spindlar har alltid intresserat henne. Som forskare doktorerade hon på näringsflöden från hav upp på land. Speciellt studerade hon spindlars roll i strandekosystem. Kajsa är också engagerad i SEF. Bl.a. i tidskriften Yrfän och som faunaväkterisamordnare.

Läs mer om priset här.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.