När efterfrågan på honung ökar samtidigt som bina minskar i alarmerande takt blir också dolda tillsatser, stölder av bikupor och andra lömska knep allt vanligare. 

Bidöden börjar bli så uppmärksammad i USA att tom Streamingproducenter som Netflix hakar på. Serien är mycket uppmärksammad och intresseorganisationer kallar innehållet explosivt.

Netflix, Inc. är ett amerikanskt företag som erbjuder uthyrning av filmer och TV-serier via postorder samt via video on demand till en fast månadskostnad.  Netflix är ett affärsdrovet företag, och omsatte under 2013 cirka 4,4 miljarder amerikanska dollar.   

Tjänsterna som vilda bin utför är värda cirka 3 250 dollar, runt 26 300 kronor, per hektar och år, har forskare kommit fram till. Att deras värde för matförsörjningen ligger i ”miljardklassen” globalt, har konstaterats i olika studier.

Share →

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.