Sök
Stäng denna sökruta.

In memoriam

På dessa sidor vill vi hedra och berätta om avlidna kamrater som på olika sätt bidragit till entomologin i Sverige. Förutom att ofta ha varit framstående specialister inom sina områden har de varit bärare av Sveriges vetenskapliga och entomologiska tradition och levande uppslagsböcker för kollegor och vänner. Ofta har de varit sociala mittpunkter och viktiga förebilder för yngre entomologer. Inte minst har dom varit aktiva i föreningslivet på olika sätt vilket bidragit till Sveriges ställning inom entomologin där icke professionella entomologer till stor del bidragit tillsammans med de yrkesverksamma.

Vi publicerar här i första hand minnesartiklar från Svenska entomologiska tidskrifter (och främst Entomologisk tidskrift) men uppmuntrar också andra att skriva minnesord och levnadsteckningar.

Kontakta gärna webbredaktionen.

 

[wpfilebase tag=list id=25 tpl=’lista_filer’ pagenav=0 /]

 

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.