Sök
Stäng denna sökruta.

Video

Här presenterar vi diverse nyttiga filmer från nätet. Det finns väldigt mycket matnyttigt att hämta, även för mer erfarna entomologer. Filmerna är oftast på engelska vilket vi får stå ut med tills vi har våra egna svenska filmer. Har du en egen film som du tror skulle passa in på den här sidan så skicka ett mail till webbredaktionen@sef.nu

Beroende på din internetuppkoppling kan det ta en stund innan videorna startar eftersom dom laddas från nätet. Vi kan heller inte ta ansvar för eventuell reklam och annat som visas i samband med filmen.

Gary Hevile

Först en serie filmer med Gary Hevile som arbetar på  Smithsonian institutes entomologiska avdelning. Med humor berättar han instruktivt om grunderna i att samla insekter. Filmerna är på engelska.

 

Grundläggande om insektssamling:

Gary Hevile om etikettering. Se även vår egen guide på sidan om etikettering.

Gary Hevile om att fånga insekter på dagen. Se även vår egen guide på sidan om att fånga insekter.

Gary Hevile om att fånga insekter på natten. Se även vår egen sida om att fånga insekter med ljus.

Gary Hevile om insekstfällor. Se även vår egen sida om fällor.

Gary Hevile om att använda Malaisefälla. Se även egen vår sida om malaisefällor.

Gary Hevile om att använda ultraviolett ljus för att fånga insekter.

Gary Hevile om att preparera insekterna.  Se även vår egen sida om montering.

Gary Hevile om att preparera fjärilar.

University of Toronto

Sortera små insekter

Montera insekter på kartongspetsar

Montera insekter på kartongrektanglar

Klistra insekter direkt på nålen

Sam Droege

Sam arbetar som forskare och entomolog på USGS Bee Inventory and Monitoring Lab. Han har tagit fram många innovativa metoder att samla in bin och preparera dem för forskningsändamål. Hans videor täcker allt möjligt från fotografering till bitorkning.

Sam Droeges kanal på YouTube

Sam Droeges very handy bee manual.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.