Sök
Stäng denna sökruta.

Fristående intressegrupper och föreningar

Följande grupper, föreningar och stiftelser tillhör inte SEF och har därmed sin egen helt fristående verksamhet. SEF ansvarar inte för deras inriktning, verksamhet och åsikter. Vid frågor kontakta respektive.

 

 

 

 

Nordic Coleoptera Group Är en förening för skalbaggsintresserade i Norden. Driver hemsidan BeetleBase.com som är föreningens gemensamma forum, där medlemmarna delar med sig av sin kunskap om Nordeuropas skalbaggar, om utbredning och artbestämning. Arrangerar ett årligt möte som alternerar mellan de Nordiska länderna.Tillgång till hemsidan är kostnadsfritt, men för att få tillgång till allt material så krävs ett fullvärdigt medlemskap i föreningen till kostnaden 100:-/år.

Kontaktperson: Chrstioffer Fägerström. Se kontaktinfo på hemsidan.

 

Station Linné är en öländsk fältforskningsstation som har funnits sedan 1963 och som bedriver egen forsknings- och utbildningsverksamhet året runt. Samtidigt är stationen ett slags ”forskarhotell” som nyttjas av ett flertal svenska (50%) och utländska (50%) forskningsprojekt, vilka bedriver sina fältstudier i Ölands unika natur- och kulturskatt och då med forskningsstationen som bas. Det största forskningsprojektet som för närvarande bedrivs på Station Linné är Svenska Malaisefälleprojektet (SMTP; the Swedish Malaise Trap Project). Projektet har samlat in 80 miljoner insekter och har skapat ett nätverk bestående av fler än 100 forskare i mer än 20 länder utspridda över 4 världsdelar. Station Linné stödjer och utvecklar även nya projekt inom hållbar utveckling, natur och miljö. Station Linné drivs idag av Stiftelsen Station Linné via bolaget Station Linné AB samt av den ideella organisationen Föreningen Station Linné. Stationen erbjuder även populärvetenskapliga aktiviteter, utbildning och boende. Där finns även en butik där man kan inhandla entomologiskt materiel.

För mer info se Station Linnés hemsida.

 

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.