Välkommen till NEF!

Vår förenings verksamhetsområde är stort – det täcker större delen av Norrland, från Treriksröset i Norr till Hälsingland i Söder. Vi har olika aktiviteter så som föredrag, exkursioner, artbestämningskvällar och inventeringar av den norrländska insektsfaunan. En kurs och ett inventeringsläger brukar genomförs varje år. Innehåll och omfattning av vår verksamhet bestäms utifrån medlemmarnas intressen.

Vi ger också ut medlemsbladet/tidskriften Skörvnöpparn – insekter i Norr med 1 nummer per år.
Läs senaste numret av Skörvnöpparn här!

Nyheter

Du har väl inte missat vårt senaste supplement till Skörvnöpparn? Det består av hela 42 rykande sidor om – Vem samlade var under 1700- och 1800-talen? Entomofaunistikens grundläggande och förutsättningar i Sverige, landskap för landskap, skriven av Mattias Forshage. En oemotståndlig skrift du inte vill missa!

Du kan läsa hela supplementet som PDF genom att klicka på länken ovan eller köpa det i tryck form mot en avgift.

Aktiviteter hösten 2020

På grund av den pågående pandemin har NEF ställt in alla aktiviteter under hösten 2020. Vi återkommer 2021.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.