Välkommen till NEF!

Vår förenings verksamhetsområde är stort – det täcker större delen av Norrland, från Treriksröset i Norr till Hälsingland i Söder. Vi har olika aktiviteter så som föredrag, exkursioner, artbestämningskvällar och inventeringar av den norrländska insektsfaunan. En kurs och ett inventeringsläger brukar genomförs varje år. Innehåll och omfattning av vår verksamhet bestäms utifrån medlemmarnas intressen.

Vi ger också ut medlemsbladet/tidskriften Skörvnöpparn – insekter i Norr med ett nummer per år.
Läs senaste numret av Skörvnöpparn här!

Nyheter

Du har väl inte missat vårt senaste supplement till Skörvnöpparn? Det består av hela 42 rykande sidor om – Vem samlade var under 1700- och 1800-talen? Entomofaunistikens grundläggande och förutsättningar i Sverige, landskap för landskap, skriven av Mattias Forshage. En oemotståndlig skrift du inte vill missa!

Du kan läsa hela supplementet som PDF genom att klicka på länken ovan eller köpa det i tryckt form mot en avgift.

Aktiviteter hösten 2021

Årsmöte
Alla medlemmar välkomnas till ett extra årsmöte för Norrlands Entomologiska Förening rörande verksamhetsåret 2020.
Mötet hålls lördagen den 23 oktober kl 13 på SLU, lokal laxen. Bildvisning med kryp i Norrbottniska urskogar! Fika! Bortskänkning av en del äldre tidsskriftsmaterial från föreningens samlingar!

Entomologisk filmfestival
Efter ett års pandemi-uppehåll är äntligen Entomologisk filmfestival tillbaka! Festivalen hålls under en kväll, den 26 november, med start kl 19.00. Ny lokal för i år är Kulturhuset Klossen på Ålidhem. I år bjuds på kortfilmsspecial! I vanlig ordning finns dryck och snacks till självkostnadspris.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.