Search
Close this search box.
Foto: Thomas Harry

Årets markägardiplom har tilldelats Lars ”Ampe” Ambrosiusson

Foto: Thomas Harry
Foto: Thomas Harry

Under SEF:s riksårsmöte i Mora överlämnade vår ordförande Håkan Lundkvist årets markägardiplom till pristagaren Lars ”Ampe” Ambrusiosson.

Motiveringen till priset lyder: ”Tilldelas Lars ”Ampe” Ambrosiusson, ordförande i fäbodföreningen för den levande Stor-Vasselnäs fäbod i Våmhus socken, tillika Dalarnas och en av landets mest aktiva och erfarna naturvårdsbrännare. Av alla de områden som han har naturvårdsbränt ingår egen skog. Han har även medverkat vid viktiga reservatsbildningar i sin hemsocken, bland annat i egenskap av delägare i Bonäs- Våmhus Gemensamhetsskogs Samfällighetsförening. Ampe jobbar med naturvård och skogsskötsel på Skogsstyrelsen och bor i Våmhus i Mora kommun”.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.