Sök
Stäng denna sökruta.

Grattis Entomologiska Föreningen i Helsingfors 100 år!

Den 11 april 1919, ställde ett trettiotal personer upp och bildade föreningen som då fick namnet Entomologiska Klubben i Helsingfors, vilket sedermera år 1922 ändrades till Entomologiska Föreningen i Helsingfors.
Syftet var och är att vara en vetenskaplig förening och befrämja vetenskaplig insektforskning.

Från föreningens hemsida:
”Dagens entomologiska forskning skiljer sig markant från den som utfördes år 1919, och tillgången på information är av helt annan klass. Men därmed har inte Entomologiska Föreningen förlorat sin funktion. Alltjämt behövs ett forum där entomologer från olika delområden kan byta erfarenheter, där amatörer och fackentomologer kan råkas och där nykomlingar kan få råd av längre kommna. Delar av vad föreningen gjorde i början av sin verksamhet sköts numera av andra, men inom entomologin finns utrymme för många.”

Fredagen 25 januari 2019 hålls jubileumsmöte i Naturhistoriska museet, Norra Järnvägsgatan13, Helsingfors, tillsammans med middag. Jubileumsföredrag hålls av Dr. Ulf Gärdenfors (Sverige). Därtill sker publiceringen av föreningens historik och utdelning av jubileumsstipendier (separat utlysning). 

Besök gärna Entomologiska föreningens hemsida och läs mer om deras verksamhet.

Föreningen besöker Station Linné på Öland

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om SEF:s behandling av personuppgifter.